Disable Preloader

Mesleki Yeterlilik Belgesi Nedir?

TARİH: 14-01-2019 / 23:28

Avrupa Birliği uyum süreci ile çalışma hayatında yapılan yenilikler ve değişiklikler sonucu Mesleki Yeterlilik Belgesi zorunluluğu bulunmaktadır.

Avrupa Birliği uyum süreci ile, pek çok alanda olduğu gibi çalışma hayatına da bazı yenilikler ve değişiklikler getirilmiştir.

Bu yenilikler kapsamı içinde, Mesleki Yeterlilik Belgesi zorunluluğu da bulunmaktadır.
Buna göre, 'Çok Tehlikeli' ve 'Tehlikeli' meslek kollarında çalışacak kişilerin Mesleki Yeterlilik Belgesi sahibi olması gerekmektedir.

Bornova Oto Tamirciler Esnaf  Ve Sanatkarlar Odası  olarak odamızın bağlı bulunduğu İzmir Esnaf Ve Sanaatkarlar Odaları Birliği'ne ait Usta Belgelendirme İktisadi İşletmesi ; Türk-Ak ve MYK tarafından akredite edilmiş Yetkilendirilmiş Belgelendirme Kuruluşudur.

Usta Belgelendirme , Odamız Ar-Ge Merkezimiz ile işbirliği içinde Otomotiv mesleğinde 9 alanda Mesleki Yeterlilik Belgeleri sınavı yapmakta , ustalık belgesi olmayan üyelerimiz bu yolla mesleki becerilerini belgelemektedir.

Ar-Ge Merkezimiz, Usta Belgelendire'nin Sabit Sınav Merkezi'dir ve teorik ve pratik alanda çok sayıda sınav merkezimizde gerçekleşmektedir.

EK BELGELER: